Porudžbine i rezervacije: 066 / 000 200    

VINSKE KUĆE

Kažu da se u Sremskim Karlovcima rađaju najbolja vina u Sremu. Ovde su se vina pila stotinama godina i dostigla su svetsku slavu, a lozu je u ove krajeve doneo imperator Marko Aurelije Prob još u rimsko doba. Karlovačka vina točena su i u evropskim prestonicama, od dvora u Beču, preko Češke i Poljske, Švajcarske, Belgije i Moldavije, do krčmi u Londonu. Poznato je da su se karlovačka vina pila i na čuvenom "Titaniku".

Vino koje je proslavilo Karlovce je Bermet.

Čak je i Carica Marija Terezija da bi uživala u ovom čuvenom vinu provodila nekoliko dana u godini na Fruškoj Gori. Naš čuveni naučnik Nikola Tesla je Bermet cenio i smatrao da podstiče intelektualne sposobnosti, dok mnogi smatraju da ima afrodizijačku moć. 


Podrum Bajilo

Podrum Bajilo

Godišnje se u podrumu Bajilo proizvede do 30000 litara vina. Akcenat je na crnim vinima, poput vranca, portugizera i kaberne sovinjona.

Pogledajte vina >>

Podrum Mrđanin

Vinarija Mrđanin se nalazi u Sremskim Karlovicma, na uzvišenju sa pogledom na ceo grad. Postoji od 2009. godine. Pretežno se bavi proizvodnjom tradicionalnih vina od grožđa.

Pogledajte vina >>

Podrum Veritas

Najlepši mogući način da stvorite pravu sliku o Vinariji Veritas, je doći, videti i uživati na ovakvom mestu, jer je na prelepoj lokaciji, na putu iz Sremskih Karlovaca prema Stražilovu, sa leve strane kilometar i po od centra Karlovaca, i dva kilometara do Stražilova. Naspram vinarije su voćnjaci i nekoliko vinograda, čijim se grožđem, a kasnije i vinom, Karlovčani ponose. Sama Vinarija je okružena vinogradima.

Pogledajte vina >>

Podrum Eparhije sremske

Pogledajte vina >>

Podrum Kiš

Vinarija “Kiš” jedna je od najzaslužnijih u Sremskim Karlovcima kada je u pitanju promocija bermeta i vraćanje starog sjaja ovog zaista posebnog vina. Vinarija “Kiš” datira još iz davne 1830. godine. Počeci se vezuju za najstarijeg člana loze Kiš, Stevana, koji je kupio prvi vinograd i započeo proizvodnju vina. Njegovi naslednici su postepeno povećavali površine i proizvodili sve veće količine grožđa, te su na taj način postavili čvrste temelje na kojima danas počiva Vinarija “Kiš”. 

Pogledajte vina >>

Podrum Vinum

Sremskokarlovački "VINUM" je moderna vinska kuća koja u svom radu povezuje bogata iskustva starih vinogradara, raspoloživa naučna dostignuća u domenu selekcije najuspešnijih i najkvalitetnijih sorti grožđa i poslednje domete savremenih tehnoloških postupaka u postizanju vrhunskog kvaliteta vina.

Godišnje proizvodi oko 25000 litara vina i to: Zlatni talijanski rizling, Sauvignon blanc, Roze, Frankovku, Bermut i Bermet. U narednim godinama, sa pristizanjem roda iz sopstvenog zasada očekujemo da se na tržištu pojave sledeća bela vina: Semijon, Shardone, zatim muskatne sorte: Gewűrtz traminer, Žuti muskat, a od crvenih: Pinot Noire.

Pogledajte vina >>

Podrum Đurđić

Vinarija "Đurđić" iz Sremskih Karlovaca, modernizuje tradiciju vinarstva i vinogradarstva u tom kraju. Podiže zasade novih kvalitetnih sorti i pravi vino zavidnog kvaliteta. 

Pogledajte vina >>

Podrum Probus-Mecing

Zahvaljujući rimskom caru Probusu, ocu Fruškogorskog vinogorja, božanski nektar je i počeo da se sliva niz blagorodne brežuljke, a ovo slavno vinarsko ime nastavilo je da živi kroz istoimenu Vinariju, jer naravno, na mladima svet ostaje. Njen vlasnik je Darko Mecing, koji nastavlja tradiciju vinarstva koja mu je od dede ostala. 

Pogledajte vina >>

Podrum Kovačević Irig

Vinarija Kovačević se prepoznaje pre svega po Chardonny-u i Aurelius-u, ali ništa manje nisu kvalitetni Rajnski Rizling, Sauvignon Blanc, Rose, Bermet crveni i Bermet beli, penušavo vino Kovačević, vinima proizvedenim na 10 hektara vinograda u vlasništvu porodice Kovačević i još oko 100 hektara kooperanata sa Fruške gore

Pogledajte vina >>

Podrum Šijački Banoštor

Na nadmorskoj visini od 150 do 220 metara, na obroncima Fruške gore, u Banoštoru, već tri decenije se na osam i po hektara prepliću redovi Rizlinga italijanskog i rajnskog, Župljanke, Chardonnay, Merlot, Frankovke, Cabernet Sauvignon i Muskat Hamburga. Već tri decenije porodica Šijački znanjem, tradicijom i stručnošću izvlači najbolje od fruškogorske zemlje, kretanja vazduha, sunca, Dunava i grožđa.

Pogledajte vina >>